Rande na aké sa nezabúda

Nepríjemný zážitok mal 29. marca 2015 39 ročný občan Maďarska, ktorý prišiel asi o 23.00 hod. do Bátorových Kosíh (okr. Komárno) navštíviť priateľku.
policia - ilustracna fotografia 20140110 1312589354

Zastal s vozidlom pred rodinným domom, kde bývala a jeden z obyvateľov domu ho pozval dnu na kávu. Asi po desiatich minútach ho však napadli a vyhrážali sa mu zbitím, ak nevydá obsah vreciek. V obave o svoj život  im vydal peňaženku, doklady, kľúče od auta a telefón. Páchateľom bolo málo 280 eur z peňaženky a prehľadali preto aj jeho vozidlo Ford Fiesta, na ktorom prišiel.
 
 Keď nič viac nenašli odvliekli poškodeného do jeho auta, na ktorom ho previezli do obce Búč. Tu ho zatvorili v pivnici, pričom neustále pýtali peniaze. Keď nechcel nič povedať zbili ho bejzbalovou palicou. Pri útoku páchateľov utrpel zranenia, ktoré si vyžiadajú predpokladanú dobu liečenia 7 až 8 týždňov.
 
Potom mu zviazali ruky a nohy a zalepili ústa. Zamkli ho v pivnici rodinného domu. Poškodenému sa podarilo vyslobodiť sa a vyraziť dvere. Z obce sa dostal stopom do Komárna a odtiaľ vlakom domov do Sopronu, kde vec oznámil polícii. Následne sa o dva dni vrátil na Slovensko, kde taktiež prípad oznámil.
 
Na základe získaných informácií sa v rukách polície zakrátko ocitla trojica mužov: 45 ročný Gabriel a 35 ročný Martin, ktorí boli na základe rozhodnutia súdu vzatí do väzby a 15 ročný Nikolas bude stíhaný na slobode. Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície KR PZ v Nitre ích obvinil zo zločinu lúpeže, obzvlášť závažného zločinu vydieračského únosu a z prečinu nedovoleného používania cudzieho motorového vozidla. V prípade dokázania viny hrozí páchateľom trest odňatia slobody na 12 až 20 rokov.

Zdroj: KR PZ Nitra

Related Posts

Ad Widget

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook
RSS
Follow by Email