Vyjadrenie polície k zavádzajúcim informáciám o udalostiach, ktoré sa odohrali vo vlakoch prechádzajúcich cez železničnú stanicu v Štúrove

ŠTÚROVO 15. február 2017 – V utorok 14. februára 2017  boli zverejnené informácie k dvom prípadom, ktoré sa týkali cestujúcich vo vlakoch na území Nitrianskeho kraja.
policia - ilustracna fotografia 20140224 1940977121

 
V nedeľu 12.2.2017 sa na Oddelení železničnej polície v Nových Zámkoch telefonicky informoval  vlakvedúci vlakovej čaty, ktorý sa v tom čase nachádzal vo vlaku na maďarskom území,  ako má postupovať v prípade nálezu batožiny s kórejskými osobnými dokladmi. Vedel, že predtým v Štúrove vystupovali z vlaku dvaja občania Kórei. Stála služba cez službukonajúceho výpravcu železničnej stanice Štúrovo dohodla, aby týchto cestujúcich o náleze vyrozumeli a sprostredkovali im vrátenie batožiny. Sám vlakvedúci po návrate do Štúrova odviezol tieto osoby na Obvodné oddelenie PZ v Štúrove. Nechceli však podávať žiadne oznámenie.
 
V  pondelok  13.2.2017 asi o 9:10, prijalo operačné stredisko Krajského riaditeľstva PZ v Nitre  oznámenie, že v medzinárodnom vlaku na ceste zo železničnej stanice Budapešť, sa nachádza osoba, ktorá oznámila, že ju v úseku cesty Szob – Štúrovo   obťažovala iná osoba. Cestujúca sa zľakla a  vyhľadala vlakvedúceho, ktorý privolal policajnú hliadku. Policajná hliadka dostala oznámenie o incidente o 09:14 hod. a na miesto prišla  o 9:22 hod., teda o 8 minút od oznámenia.  To už vlak stál v železničnej stanici Nové Zámky.
 
Žena uviedla, že sa jej niekto dotkol, keď spala. Nešlo však o dotyky sexuálneho charakteru, len sa veľmi preľakla a vyhľadala pomoc. Opakovane uviedla, že je v poriadku, nič jej nechýba, nechce podať žiadne oznámenie a chce cestovať ďalej do Hamburgu. Po dohode s vlakvedúcim bola usadená k inej žene v blízkosti služobného  oddielu.
 
Polícia operatívne pracuje so získaným popisom muža, ktorý sa cestujúcej dotkol. Dlhodobo intenzívne spolupracujeme s maďarskou políciou na  objasňovaní protiprávneho konania cestujúcich v medzinárodných vlakoch.
 
Zdroj: KR PZ Nitra

Related Posts

Ad Widget

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook
RSS
Follow by Email