Eseménydús március a könyvtárban/Marec plný zážitkov v knižnici

ŠTÚROVO 5. apríl 2018 – A Párkányi Városi Könyvtár idén tizenharmadik alkalommal rendezte meg a nemzetközi „Andersen éjszakája“ című programját. A rendezvényt Szabó Eugen polgármester úr nyitotta meg. Az eseményen 40 gyermek vett részt, akik a könyvtár olvasói, így ünnepelve a nagy dán meseíró, Hans Christian Andersen 213.-ik születésnapját.
noc s andersenom 2018 1 20180405 1335496065

Az eseménydús napon meglátogatták a tűzoltóságot, megvacsoráztak a pizzériában, meghallgattak és eljátszottak egy mesét Écsi Gyöngyi mesemondóval, játszottak Horváth Zoltán játékmester vezetésével, könyvmollyá avatódtak, szülinapi tortát ettek, elhelyezték kézlenyomatukat a könyvtár falán, lufit lyukasztottak, Andersen mesét illusztráltak, és amikor kellőképpen elfáradtak, mindenki megtalálta a legjobb kuckót az alvásra és mesehallgatásra.
Ha szeretnétek részt venni jövőre egy ilyen eseménydús esten, nincs más teendő, mint beiratkozni a könyvtárba, ahol rengeteg könyv vár rátok, sokat kölcsönözni és olvasni. A legtöbbet olvasó és kölcsönző harmadikos vagy negyedikes alapiskolás kisdiákot a könyvtár meghívja az eseményre.
Idén márciusban városunk alapiskoláinak elsősei már hagyományosan ingyen beiratkozással és Mács Katalin mesemondóval ünnepelték meg olvasóvá válásukat. Reméljük, hogy ezzel a rendezvénnyel segítő kezet nyújtunk az értő olvasás elsajátításához.
Szeretnénk köszönetet mondani szponzorainknak, hogy lehetővé tették e felejthetetlen programok megrendezését:
Smurfit Kappa Obaly Štúrovo, a.s., Pigagro s.r.o., Elektro Demar Plus s.r.o., Monarflex s.r.o., Trans Concordia s.r.o., Mészáros Eleonóra, Optika Visus s.r.o., Ladislav Beňo – BE & BA, , Z motors s.r.o., Klikk 2018 s.r.o., TP NET Plus s.r.o., Cranium Computer s.r.o., Tűzoltóállomás Párkány, Protex Štúrovo s.r.o., Party Point Štúrovo, Vincent Pizzeria s.r.o.
——————
Mestská knižnica v Štúrove už trinásty krát usporiadala medzinárodné podujatie „Noc s Andersenom“. Akciu otvoril Eugen Szabó, primátor mesta. Na udalosti sa zúčastnilo 40 detí, používatelia knižnice, a s týmto podujatím oslávili 213. narodeniny Hansa Christiana Andersena, veľkého dánskeho rozprávkara.  Počas dňa plného zážitkov navštívili hasičskú stanicu, navečerali sa v pizzérii, vypočuli a zahrali si rozprávku s rozprávkarkou Betkou, zahrali sa rôzne hry so Zoltánom Horváthom, majstrom spoločenských hier, boli pasovaní za knihomoľov, ochutnali narodeninovú tortu, umiestnili odtlačok rúk na stenu knižnice, prepichovali balóny s rozprávkami, ilustrovali Andersenovu rozprávku, a keď sa už každý náležite unavil, našiel si pre seba najlepší kútik na spanie a počúvanie rozprávok.       
V prípade, že by ste sa chceli zúčastniť na takomto dni plnom zážitkov, nemusíte robiť nič iné, ako sa zapísať do knižnice, kde na vás čaká množstvo kníh, veľa si ich požičať a prečítať. Malých žiakov z tretieho alebo štvrtého ročníka základnej školy, ktorí najviac čítajú a požičiavajú knihy, knižnica pozve na rozprávkovú noc.  
V mesiaci marec už tradične oslávili prváci základných škôl nášho mesta, že sa stali čitateľmi knižnice bezplatným zápisom a rozprávkarkou Katalin Mács. Dúfame, že týmto podujatím ponúkneme pomocnú ruku pri osvojení si čítania s porozumením.
Chceli by sme sa poďakovať našim sponzorom, že umožnili usporiadať tieto nezabudnuteľné podujatia:
Smurfit Kappa Obaly Štúrovo, a.s., Pigagro s.r.o., Elektro Demar Plus s.r.o., Monarflex s.r.o., Trans Concordia s.r.o., Mészáros Eleonóra, Optika Visus s.r.o., Ladislav Beňo – BE & BA, , Z motors s.r.o., Klikk 2018 s.r.o., TP NET Plus s.r.o., Cranium Computer s.r.o., Hasičská stanica Štúrovo, Protex Štúrovo s.r.o., Party Point Štúrovo, Vincent Pizzeria s.r.o.
 
(PVK)/(MSK)

Related Posts

Ad Widget

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook
RSS
Follow by Email