Bábkové predstavenie – „Anjelské ovečky“/Bábos meseelőadás – „Angyalbárányok“

ŠTÚROVO 23. júl 2018 – 9. júla 2018 Mestská knižnica v Štúrove usporiadala bábkové predstavenie v maďarskom jazyku „Anjelské ovečky“ – Gemerskú ľudovú rozprávku o najmenšom a najchudobnejšom pastierovi, ktorý vďaka odvahe a veľkodušnosti zvíťazí.
babkove divadlo 3 20180723 1210800223

Rozprávku sme mohli vidieť v podaní Écsi Gyöngyi. Napriek pochmúrnemu počasiu sa predstavenie uskutočnilo na pešej zóne pod platanmi, ktorá nám ponúkla krásnu atmosféru. Za pomoc pri usporiadaní ďakujeme riaditeľke a zamestnancom MsKS.
 
Bábkové predstavenie bolo realizované s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín v rámci dotačného programu podpora kultúrno-osvetovej činnosti a vzdelávacej činnosti, vedy a výskumu 2018 a mesta Štúrovo.
 
———-
 
Bábos meseelőadás – „Angyalbárányok“ – Écsi Gyöngyi előadásában. Gömöri népmese a legkisebb, legszegényebb pásztorlegényről, aki bátorságának és nagylelkűségének köszönhetően olyan utakat is megjárhat, amelyeken halandók nem járnak. Az előadás 2018. július 09-án valósult meg. Az idei évben nem kedvezett az időjárás, de a borús idő ellenére a rendezvényre a sétálóutca platánfái alatt került sor kellemes hangulatban. A szervezésben nyújtott segítségért köszönet illeti a kultúrház igazgatónőjét és alkalmazottait.
babkove divadlo 4 20180723 1589756384
 
Megvalósult a Kisebbségi Kulturális Alap és Párkány Város Önkormányzatának anyagi támogatásával, a közművelődés, kultúra, oktatás, tudomány, és kutatás támogatásáért 2018 program keretén belül.
MSK/PVK

Related Posts

Ad Widget

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook
RSS
Follow by Email