V Gbelciach na železničnom priecestí vlak zrazil chodca s následkom smrti

GBELCE 30. marca 2022 – V Gbelciach na železničnom priecestí na ceste č. II/588 ul. Búčska cesta vlak zrazil chodca s následkom smrti. Ako informuje Renáta Čuháková z Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Nitre, nehoda sa stala v pondelok 28. marca v čase okolo 18.59 hod.

V Gbelciach na železničnom priecestí vlak zrazil chodca s následkom smrti.

Ilustračná fotografia.

Podľa ďalších informácii bola predmetná udalosť vyvolaná tým spôsobom, že 69-ročný chodec z Gbeliec pri prechádzaní železničným priecestím nerešpektoval spustené závory a výstrahu dvoma červenými striedavo prerušovanými svetlami priecestným zabezpečovacím zariadením, dôsledkom čoho ho zachytil vlak pravou bočnou stranou. „Na miesto udalosti bola privolaná posádka Rýchlej zdravotnej pomoci, ktorá na mieste konštatovala smrť chodca. Pri dopravnej nehode ku škode na vlaku EC 131 nedošlo, ako ani ku zraneniu cestujúcich a ani vodiča dráhového koľajového vozidla EC 131,“ priblížila Čuháková.

Na mieste udalosti bola vykonaná obhliadka miesta dopravnej nehody za účasti znalca z odboru cestná doprava. „U vodiča bola vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom a u chodca bude výsledok požitia alkoholu určený pri vykonaní pitvy. Dôsledkom dopravnej nehody bola cesta II/588 na železničnom priecestí SP 2024 uzavretá v čase od 18.59 hod. do 21.50 hod. dňa 28. marca. Taktiež došlo následkom dopravnej nehody k meškaniu vlakov a to: EC131 – 204 minút, Ex287 – 39 minút, Ex281 – 7 minút, Os4931 – 18 minút a EN476 – 10 minút. Prípad realizuje ODI OR PZ Nové Zámky, ako prečin usmrtenia,“ uzavrela pracovníčka KR PZ v Nitre.

zdroj: KR PZ v Nitre, ilustračná fotografia: Facebook Polícia SR – Nitriansky kraj

Related Posts

Ad Widget

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook
RSS
Follow by Email