Užite si s nami prípravu na dovolenku na Zakynthose

Leto je výnimočné obdobie v roku. Okrem príjemného tepla a množstva slnka, je to aj čas dovoleniek. Ich kvalita je ale závislá od správneho výberu, ktorý sa často robí práve v zimných mesiacoch, kedy sú ceny jednotlivých zájazdov oveľa lacnejšie. Podobne môžete urobiť aj vy a prečítať si všetko dôležitého Zakynthose, ktorý môže byť dobrým tipom na nasledujúcu letnú dovolenku.


Prečo práve Zakynthos?

Zakynthos fascinuje svojou nádhernou krásou, sviežou zeleňou, piesočnatými plážami, smaragdovou morskou vodou, bielymi útesmi a tajomnými jaskyňami. Božská vôňa vzduchu, ako keby bola špeciálne vytvorená parfumérom, ktorý zručne kombinoval vôňu sviežosti mora, borovicovej eukalyptovej živice, rôznych kvetov a bylín. Čas tu plynie hladko a pomaly, takže každý hosť ostrova sa môže plne ponoriť do atmosféry pokoja a vychutnať si všetky dary prírody. Letná dovolenka na Zakynthose bude jednoducho najlepšie miesto pre rodinný odpočinok!

Turistická sezóna tu začína skôr

Zakynthos je ostrov v Grécku, ktorý sa nachádza v južnej časti Iónskeho mora, 15 km južne od Kefalónie, 17 km západne od Peloponézu. Jeho rozloha je 407,5 m2. Dĺžka pobrežia – 123 km. Hlavným mestom ostrova je Zakynthos. A ak si ho nájdete na mape, zistíte, že sa nachádza v najjužnejšej časti, čo znamená, že podnebie tu bude horúce a slnečné, takže turistická sezóna sa tu začína skôr a trvá dlhšie.

Kedy je to najlepšie?

Hlavným šarmom Zakynthosu  je dlhé leto s plynulým počasím. Hlavná sezóna na Zakynthose trvá od začiatku mája do polovice októbra. Čo je ideálna možnosť pre tých, ktorí si chcú dopriať a užiť čo najviac slnka a romantických chvíľ pri príjemnom zoznámení sa s novými ľuďmi.

Najvyššia teplota vody v Zakynthose  je stanovená na júl až august: + 25 až 27 °С, no často vydrží táto  až do konca septembra. Zakynthos je viac menej ostrovom s nádhernou prírodou, takže tu veľa zábavy neočakávajte, čo je ale dobrá správa pre tých, ktorí si chcú hlavne odpočinúť. 

Related Posts

Ad Widget

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook
RSS
Follow by Email