Konferencia „Cyklistický raj“

ŠTÚROVO/Ostrihom 10. máj 2016 – Dňa 29. apríla 2016 sa v Ostrihome konala konferencia „Cyklistický raj“, ktorej hlavnou témou bolo predstavenie plánov týkajúcich sa rozvoja cykloturistiky v regióne Štúrovo a Ostrihom. Organizátorom konferencie bolo združenie Ister-Granum. Konferencie sa zúčastnili zástupcovia samospráv Ostrihomu a Štúrova ako aj okolitých obcí.
cyklisticka konferencia ostrihom 1 20160510 2007622789

Zaujímavú prezentáciu predniesol aj slovenský národný cyklokoordinátor Peter Klučka, ktorý predstavil koncepcie a plány slovenskej cykloturistiky. Peter Klučka tak ako zakaždým,  opäť raz ukázal svoju zaangažovanosť dvojkolesovému tátošovi, keď na konferenciu prišiel zo Štúrova do Ostrihomu bicyklom cez most Márie Valérie.
cyklisticka konferencia ostrihom 2 20160510 1741358530
Účastníci konferencie sa mali možnosť oboznámiť s už uskutočnenými projektmi, v rámci ktorých je v súčasnosti v regióne Ister-Granum vybudovaných už takmer 60-km cyklotrás.
 
Péter Nagy, riaditeľ Európskeho zoskupenia územnej spolupráce Ister-Granum, prezentoval projekt „Cyklistický raj“, v rámci ktorého by mali byť vybudované cyklistické trasy v úsekoch Kravany – Štúrovo, Chľaba – Szob, Ostrihom – Ostrihom Kertváros. Súčasťou projektu je vyznačenie nových trás (Štúrovo-Chľaba) a vybudovanie ďalšej cyklistickej infraštruktúry.
 
 
Zdroj: MsÚ Štúrovo

Related Posts

Ad Widget

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook
RSS
Follow by Email