Pozor na inšpektora – podvodníka

Nitrianska polícia upozorňuje  na falošného inšpektora.
policia - ilustracna fotografia 20140224 1940977121

 
 
Predavačku v novinovom stánku situovanom na rušnej ulici v centre Nitry oslovil v stredu 26.07.2017 okolo jednej hodiny popoludní muž, ktorý sa preukázal ako inšpektor slovenskej obchodnej inšpekcie. Požiadal ju o doklady a pracovnú zmluvu a taktiež jej prikázal prerátať všetku hotovosť, ktorú má k dispozícii. Popri tom, ako žena za pultom hľadala potrebné doklady zostali peniaze na pulte. Z viac ako 1200 eur jej zmizlo 260. To že jej chýbajú zistila neskôr.
 
Podozrivý muž bol vysoký asi 180 cm, vo veku asi 30 až 40 rokov. Mal krátke hnedé vlasy a dioptrické okuliare so strieborným tenkým rámom a so špinavými sklíčkami. Oblečenú mal červeno-bielu polokošeľu, letné nohavice bledej farby a niesol aktovku čiernej farby.
 
S jedlom rastie chuť a podvodník možno navštívi aj iné obchodné prevádzky. Polícia preto vyzýva majiteľov a zamestnancov obchodov k opatrnosti pri komunikácii s cudzími ľuďmi, ktorí by sa domáhali vykonania rôznych kontrol.
 
Podľa slov nadriadeného obchodných inšpektorov v Nitre ich  zamestnanci chodia na kontroly vo dvojiciach, pri kontrolách sa preukazujú služobným preukazom v hnedom koženom obale, s fotografiou a služobným číslom a hlavne nikdy nežiadajú predložiť ku kontrole peniaze.
 
Ak k vám do prevádzky príde podozrivá osoba, ktorá by sa domáhala vykonania kontroly, je možné si jej totožnosť preveriť na príslušnom pracovisku obchodnej inšpekcie telefonicky a aj to či vôbec boli v ten deň vyslaní inšpektori na kontroly.
 

KR PZ Nitra

Related Posts

Ad Widget

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook
RSS
Follow by Email