Žiaci v Štúrove budú môcť aj tento školský rok cestovať do školy autobusom zadarmo

Už tretí rok po sebe umožní mesto Štúrovo v spolupráci s dopravnou spoločnosťou Arriva žiakom základných škôl dopravu do školy zdarma. Projekt Poď s nami busom do školy zdarma! ponúka bezplatné cestovanie na linkách MHD počas dní školského vyučovania v čase od 7:00 do 8:00.

Žiaci v Štúrove budú môcť aj tento školský rok cestovať do školy autobusom zadarmo

Na bezplatné cestovanie autobusmi majú nárok všetci žiaci základných škôl, ktorí majú trvalý či prechodný pobyt v Štúrove. Vybavenie preukazu je jednoduché. Stačí, aby rodičia vyplnili žiadosť o vydanie cestovného preukazu žiaka a odniesli ju na Oddelenie komunálnych služieb, životného prostredia a dopravy na Mestskom úrade Štúrovo. Na počkanie im bezplatne vydajú cestovný preukaz platný do 30. júna 2020. Žiak sa ním už len preukáže pri nastupovaní do autobusu vodičovi. Preukaz je možné vybaviť kedykoľvek v priebehu roka. Žiadosť je zverejnená v mesačníku Štúrovo a okolie a na stránke mesta Štúrovo.

{module 255}

„Žiaci si počas predchádzajúcich dvoch rokov obľúbili možnosť bezplatného cestovania mestskou autobusovou dopravou v Štúrove. Hlavným dôvodom, pre ktorý sme sa spolu s mestom Štúrovo rozhodli pokračovať v projekte aj v školskom roku 2019/2020, je prispieť k istému zlepšeniu situácie na cestách v rannej špičke,“ povedala Hana Jahodníková, dopravná riaditeľka dopravcu.

{module 256}

„Našim cieľom nebolo len upriamenie pozornosti rodičov na uprednostňovanie verejnej dopravy pred individuálnou, čím je možné predchádzať problémom spojeným s rannou špičkou, ale zároveň aj odľahčenie rodinného rozpočtu od výdavkov spojených s cestovaním do škôl a záujem o ochranu životného prostredia,“ povedal Eugen Szabó, primátor mesta Štúrovo.

Projekty bezplatného autobusového cestovania pre žiakov základných škôl úspešne zaviedli pred niekoľkými rokmi už aj v Leviciach a Nových Zámkoch. Rodičia môžu získať informácie aj na linke Zákazníckej podpory dopravcu.

Pre rodičov má spoločnosť k dispozícii linku Zákazníckej podpory, kde získajú všetky potrebné informáciu ohľadom cestovania. Zákaznícka linka slúži zároveň všetkým cestujúcim na získanie komplexných informácií o spojoch mestskej autobusovej dopravy, prímestskej autobusovej dopravy, cenách lístkov, prepravných podmienkach či možnostiach využívania čipových kariet.

Telefónne číslo +421 915 733 733 je dostupné denne vrátane víkendov a sviatkov od 8.00 do 20.00 hod. Zákaznícku linku je možné kontaktovať aj e-mailom na adrese informacie@arriva.sk.

zdroj a foto: Arthur media, s.r.o.

Related Posts

Ad Widget

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook
RSS
Follow by Email