Štúrovské hudobné leto 2016 – Country skupina Rebriňák

ŠTÚROVO 21. júl 2016 – V stredu 20. júla nám príjemný letný večer ešte viac spríjemnila bratislavská country a folk  skupina REBRIŇÁK.
rebrinak 1 20160721 1042535614

 
Skupinu tvoria traja šarmantní gentlemani  – Róbert Brunegraf, Jozef Šimon a Jozef Herda, ktorí nám o sebe prezradili:  „Skupina vznikla v roku 2011. Hráme popri zamestnaní, z hudby by sme nevyžili. Časť zárobku investujeme do nástrojov a vybavenia. Hudba je náš koníček,  naše hobby.  Partnerky našťastie majú pre našu záľubu pochopenie, milujú túto hudbu rovnako ako my a všemožne nás podporujú. Často s nami aj jazdia na vystúpenia. A máme šťastie aj na tolerantných susedov, ktorým nevadí , že skúšame vo vedľajšom byte.  
Väčšinou hráme v Bratislave a najbližšom okolí na festivaloch a tanečných zábavách, najďalej sme sa doteraz dostali do Olomouca v Čechách a teraz do Štúrova. Našim snom je vydať CD s vlastnými skladbami. Určili sme si termín jeden rok, ale asi to bude dlhšie. Dáme tomu voľný priebeh a uvidíme ako sa to vyvinie.
 
A prečo práve Rebriňák? Dlho sme hľadali nejaký netradičný, neošúchaný názov, niečo čo ešte žiadna kapela nemala. Asi rok sme hrali v podstate bez  názvu, presnejšie mali sme rôzne názvy, ale stále to nebolo ono.  No nakoniec  sme sa dopracovali k menu, ktoré sa nám páči: REBRIŃÁK. Rebriňák, do ktorého zapriahame toho nášho koníčka a snažíme sa na ňom priviezť dobrú náladu všade kde hráme.“
 
{youtube}EuIGRMQLaC4{/youtube}
 
Ďakujeme za rozhovor, skvelú zábavu a tešíme, že k nám Rebriňák s výbornou hudbou zase niekedy prihrkoce.
 
 
Marta Mesárošová, Štúrovčan.sk
video: Dávid Letocha

Related Posts

Ad Widget

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook
RSS
Follow by Email