Mesto Štúrovo sa zapojilo do projektu na posilnenie dunajskej kultúrnej identity

ŠTÚROVO 17. marec 2017 – Medzinárodný projekt DANUrB (DANube Urban Brand) je zameraný na vytvorenie regionálnej siete prostredníctvom cestovného ruchu a vzdelávania za účelom posilniť dunajskú kultúrnu identitu a solidaritu.
interreg 2 20170317 2070200107

interreg 1 20170317 1369575779
 
Hlavným cieľom projektu je vytvorenie tzv. „Dunajskej kultúrnej promenády”, ktorá spája všetky spoločenstvá pozdĺž rieky Dunaj, zjednocuje ich do jednej turistickej destinácie pod spoločnou značkou, ponúka tematické trasy a možnosti na rozvoj, čo sa môže v konečnom dôsledku prejaviť zvýšením počtu návštevníkov a prenocovaní v regióne. DANUrB si kladie za cieľ objaviť nevyužité kultúrne dedičstvo a ďalšie zdroje, ako napríklad: priemyselné dedičstvo, dedičstvo komunistickej éry, opevnenia, stopy po obchodovaní, živé kultúrne tradície v malých a stredných mestách siedmych štátov dunajského regiónu.
 
V priebehu riešenia projektu sa bude realizovať: výskum kultúrneho a historického dedičstva, vypracovanie DANUrB stratégie, vybudovanie kultúrnej siete tzv. „Dunajskej kultúrnej promenády“, prepojenie všetkých kultúrnych a historických dát v mobilnej aplikácii a organizovanie pilotných aktivít s cieľom otestovať výstupy projektu v praxi.
 
DANUrB je realizovaný v rámci programu medzinárodnej spolupráce Interreg Dunajský nadnárodný program 2014-2020. Projekt sa uskutoční v období  od 1. januára 2017  do 30. júna 2019.
 
Koordinátorom projektu je Technická a ekonomická univerzita Budapešť (BME). Druhým najväčším partnerom je Fakulta architektúry Slovenskej technickej univerzity Bratislava. Do projektu sa zapojilo zo siedmych štátov dunajského regiónu (Rakúsko, Slovensko, Maďarsko, Chorvátsko, Srbsko, Rumunsko, Bulharsko) celkom tridsaťdeväť inštitúcií.
 
Projekt je spolufinancovaný Európskou úniou (Európskym fondom regionálneho rozvoja – ERDF a Nástrojom predvstupovej pomoci – IPA II.).
 
(MsÚ)

Related Posts

Ad Widget

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook
RSS
Follow by Email