Štúrovskí gymnazisti stále aktívni

ŠTÚROVO 22. septembra 2018 – Štúrovskí gymnazisti sa pravidelne zúčastňujú podujatí, ktorými si pripomíname dejinné udalosti spojené s históriou nášho mesta. Nie je to len ich prítomnosť na podujatiach, ale aj básne v podaní našich žiakov spestrujú program takýchto podujatí. Pravidelne sa zúčastňujú osláv oslobodenia mesta i osláv ukončenia druhej svetovej vojny na cintoríne padlých sovietskych vojakov.
gymnazium  kladenie vencov 3 20180922 1745969752

Desiateho septembra sa naši žiaci spolu so žiakmi Súkromnej obchodnej akadémie zúčastnili položenia venca k hrobu československých legionárov, ktorí zahynuli v bojoch pri obrane hraníc nového štátu. Pietna slávnosť bola súčasťou osláv stého výročia založenia Československa.
gymnazium  kladenie vencov 1 20180922 1785719221
Na slávnosti sa zúčastnili aj členovia občianskych združení. K žiakom sa prihovoril Ing. Jozef Slabák, ktorý prítomným vysvetlil význam legionárov pri vzniku Československa. Zdôraznil, že mnohí z legionárov prešli bojiskami rôznych frontov prvej svetovej vojny a po jej ukončení museli ešte brániť hranice nového štátu. Žiaci si so záujmom vypočuli príhovor a odchádzali bohatší o nové poznatky.
gymnazium  kladenie vencov 2 20180922 1161966868
Tieto aktivity rozvíjajú u žiakov pozitívne postoje k histórii vlastného regiónu, bez ktorých nie je možné formovať   mladú generáciu tak, aby bola hrdá na svoj región a nebola ľahostajná k dianiu v našej spoločnosti.
PaedDr. Peter Kaplán, Gymnázium Štúrovo

Related Posts

Ad Widget

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook
RSS
Follow by Email