Aké funkcie by mal spĺňať dobrý pracovný notebook?

Či už chcete surfovať po sieti z vašej pohovky, alebo mať po ruke všetky informácie na cestách, môžete použiť na tieto účely notebook. Toto zariadenie sa stáva aj čoraz väčšou súčasťou mnohých bežných profesií, vďaka ktorým si plníme svoje pracovné úlohy.

Ak má spĺňať niekoľko dôležitých funkcií naraz, musí byť naozaj kvalitný. To sa potom odráža samozrejme aj na cene, ak si ale vyberiete repasovaný notebook, investícia nebude až tak veľká a usporené peniaze využijete na niečo iné. To však nie je všetko, čím by mal váš notebook disponovať.  

 

Jednoduché ovládanie dotykom

Dotykové obrazovky umožňujú úplne intuitívne ovládanie. Ťuknutím na ikonu na obrazovke, ktorú chcete otvoriť, prejdete na inú stránku a zmeníte zobrazenie. Donedávna to bola jedna z najlepších funkcií tabletu a mobilu, ktorá sa ale teraz dostala aj do vášho notebooku, čo pri náročnej práci určite oceníte.

 

Kompatibilita

Prepojenie zariadení medzi sebou zjednodušuje ich používanie. V súčasnosti je to vďaka Wi.fi, alebo Bluetooth sieti či NFC technológii oveľa lepšie. Minimalizuje sa požitie zbytočných káblov a rozširuje používateľské rozhranie. Nové náplne do tlačiarne Canon, ktorú prepojíte s vašim mobilom alebo notebookom v kancelárii, budú tak dostupné všetkým kolegom.

Mobilita

Ak ste často na cestách, prenosnosť je kľúčovým bodom vašej existencie v práci. Dôležité prvky, ktoré treba vziať v tejto súvislosti do úvahy, sú hmotnosť, výdrž batérie a tvarový faktor. Nové 2-v-1 „kabrioletové“ notebooky vám dávajú to najlepšie čo potrebujete.

Grafika a veľkosť obrazovky

Existujú dva hlavné typy grafických kariet – integrované a dedikované. Integrované karty sa niekedy nazývajú aj „zabudované“ a sú vhodné na každodenné používanie, ako je napríklad prehliadanie internetu alebo písanie e-mailov, s ktorými sa v práci určite stretnete. Ak ale budete sledovať filmy na YouTube alebo sa pozerať na fotografie a riešiť zložitejšie úlohy, môžu byť pomalé.

Dedikované karty majú vyspelejšiu technológiu a dokážu zvládnuť náročné úlohy, ako je napríklad strih videa. Pre najlepší grafický výkon môžete ale zvážiť prenosný počítač s duálnou grafikou. Tieto notebooky vám dokážu poskytnúť oveľa silnejší grafický výkon, ako keby ste používali jednotlivé grafické karty.

V pracovnom notebooku budete potrebovať aj viac úložného miesta, balík kancelárskych programov, dobrú klávesnicu s numerickými klávesami a samozrejme myš. Potom vám to všetko pôjde ako „od ruky“. 

Related Posts

Ad Widget

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook
RSS
Follow by Email