Spravte z dovolenky nezabudnuteľné dobrodružstvo

Obvykle sa dovolenku prepravujeme letecky, autobusom či autom. Ale čo tak vytiahnuť oblečenie na motorku a užiť si dobrodružstvo? Last minute dovolenka Taliansko alebo v inej destinácií sa tak dá absolvovať kedykoľvek bez ohľadu na ponuky cestovných kancelárií.

Vyberte si tú správnu cestu

Last minite dovolenka Taliansko s all inclusive a preplnená pláž nie je nič pre vás? Sadnite na motorku a vyberte sa na jednu z jedinečných trás v Európe. Samozrejme na motorke sa môžete vybrať do svojej obľúbenej prímorskej destinácie. Výzvou ale môžu byť cesty ako Transfagarasen v Rumunsku, Passo dello Stelvio v Taliansku, Grossglockner v Rakúsku či trasa cez Triglavský národný park v Slovinku.

Skôr ako vyrazíte na cestu

Na cestu, najmä tú dlhšiu, budete určite potrebovať viac ako kvalitné oblečenie na motorku. Na začiatok treba vedieť ako dlho bude váš výlet či dovolenka trvať, aby ste sa na to vedeli pripraviť a zabezpečiť si vhodnú batožinu na motorku. Zároveň by ste mali sledovať aj predpoveď počasia, ktoré je celkom dôležité pre príjemnú dovolenku.

Zbaľte si len nevyhnutné veci

Ak ste už motorkársku dovolenku absolvovali viete, že brať si veľa vecí je skôr na obtiaž. Čo sa týka oblečenia nutnosťou je bunda, nohavice alebo kombinéza, prilba, kvalitná obuv a rukavice. Aké oblečenie budete nosiť mimo motorky záleží na tom, kam sa vydáte a aké počasie sa očakáva. Povinnou výbavou by ale malo byť nepremokavé oblečenie. Kufor na motorke má byť určite vybavený zámkom.

Zabudnúť by ste nemali ani na lekárničku a základné náradie na opravy. Neznáme trasy sú určitou výzvou, ale pokiaľ nechcete zablúdiť vybavte motorku aj držiakom na GPS navigáciu. Ako pri každej dovolenke ani v tomto prípade sa neodporúča nosiť so sebou cennosti a elektroniku, s výminkou tej, ktorú nutne potrebujete. 

Related Posts

Ad Widget

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook
RSS
Follow by Email