Novozámocká polícia objasnila viaceré prípady porušovania domovej slobody

NOVÉ ZÁMKY 15. januára 2022 – Polícii v Nových Zámkoch pribudli od konca minulého roka viaceré prípady porušovania domovej slobody a neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla. Ako informuje Polícia na svojej Facebook stránke Polícia SR – Nitriansky kraj, spájali ich rovnaké znaky a o tom, že sa kriminalisti na svojej stope nemýlia, ich presvedčilo ďalšie vyšetrovanie.

Novozámocká polícia objasnila viaceré prípady porušovania domovej slobody.

Podľa ďalších informácii dňa 22.12.2021 o tretej hodine v noci zazvonila tiesňová linka novozámockého operátora policajného operačného strediska, kde poškodený z obce Zemné nahlásil, že mu niekto spred rodinného domu odcudzil auto Ford Focus. „Keďže boli kľúče v zapaľovaní, nebol problém sa s ním pohnúť. Páchateľ však asi nepotreboval auto na dlhú cestu. Nechal ho v Nových Zámkoch pri železničnej stanici,“ priblížila Polícia.

Na Štefana 2021 asi o tretej hodine v noci prišlo hlásenie o nechcenej návšteve v obci Podhájska. „Páchateľ sa dostal cez zamknuté dvere do predsiene a z komody si odniesol finančnú hotovosť a z auta pri dome dve balenia cigariet,“ pokračuje policajná Facebook stránka.

Dňa 2.1.2022 okolo tretej hodiny v noci zmizlo majiteľovi auto Škoda Octávia zaparkované pred domom s kľúčami v zapaľovaní. „Tentoraz nechal páchateľ vozidlo pri železničnej stanici v Gbelciach,“ dodáva Facebook stránka Polícia SR – Nitriansky kraj.

Podľa ďalších policajných informácii dňa 7.1. sa páchateľ dostal do neuzamknutej garáže rodinného domu v obci Veľké Lovce a pokiaľ majitelia pokojne spali dostal sa až do kuchyne kde z linky ukradol peňaženku s 200 eurami.

Posledný prípad z 11.1.2022 sa stal krátko po polnoci v obci Veľká Maňa. „Páchateľ vošiel do rodinného domu cez neuzamknuté dvere a odniesol si úlovok v podobe troch mobilných telefónov,“ priblížila Polícia.

Výsledky dobrej operatívnej činnosti priniesli svoje ovocie. „Len pár hodín od posledného skutku už stál podozrivý, čoskoro 36-ročný muž, pred policajným vyšetrovateľom, ktorý ho obvinil z trestných činov porušovania domovej slobody a neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla. „Vyšetrovateľ dal podnet na väzobné trestné stíhanie obvineného, o ktorom bude rozhodovať príslušný okresný súd. Nemalou troškou prispeli k ľahšiemu spáchaniu týchto činov aj samotní majitelia áut a rodinných domov. Veď nechať v noci odomknuté auto pred domom s kľúčami v zapaľovaní, alebo odomknuté dvere na garáži, cez ktorú sa dá prejsť do bytu, je neodolateľnou výzvou pre zlodeja. Nespoliehajte sa na to, že tento už nocuje v policajnej cele. Určite nedávajte šancu zlodejom a chráňte si svoj majetok!,“ uzatvára Polícia.

zdroj a foto: Facebook Polícia SR – Nitriansky kraj

Ad Widget

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook
RSS
Follow by Email