Oslavy Dňa Zeme 2015 – dni Zeme v Štúrove

ŠTÚROVO 26.apríl 2015 – podujatia, ktoré sa v Štúrove konali pri príležitosti  Dňa Zeme 2015, vyvrcholili v piatok 24. apríla oslavou Dňa Zeme na pešej zóne. Žiaci a študenti štúrovských škôl predviedli svoje nápady na ekologické využitie odpadov, a v niektorých prípadoch sa im podarilo vytvoriť skutočné umelecké dielka.
dni zeme v sturove - 24 4 2015 5 20150425 1161406541

Za zber viečok z PET fliaš získali: Cenu riaditeľky CVČ – Očovsky René Gábor – MŠ Micimacko óvoda a Cenu Primátora mesta Štúrovo – Mlatec Fanni – ZŠ Endre Adyho/Ady Endre Alapiskola. Spolu bolo nazbieraných 1 314 kg PET viečok. Stanú sa súčasťou zbierky, ktorá má pomôcť malej Sáre v boji so zákernou chorobou.
Najviac zberového papiera – 31 780 kg, nazbierali žiaci zo ZŠ Endre Adyho/Ady Endre Alapiskola, žiaci zo ZŠ Štúrovo nazbierali 24 280 kg.
Víťaza v súťaži o Plagát mesta – Roberta Dobrocsányiho, čaká 30 minutový vyhliadkový let, ktorý venoval Letecký klub v Kamennom Moste a ZŠ Endre Adyho/Ady Endre Alapiskola získala ocenenie za najkrajšiu ekologickú sochu.
A najvzácnejšie ocenenie, o ktoré sa síce nesúťažilo a nikto ho ani oficiálne neodovzdal, ale ktoré má najväčšiu cenu – Šancu na budúcnosť na planéte Zem – dostali všetci, ktorí sa snažia urobiť pre životné prostredie to čo je v ich silách.
čítajte aj:
 
Zdroj: Štúrovčan.sk

Related Posts

Ad Widget

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook
RSS
Follow by Email