Sídlo Oblastnej organizácie cestovného ruchu PODUNAJSKO bude v Štúrove

ŠTÚROVO 18. november 2015 – Dňa 16.11.2015 zástupcovia siedmych miest a obcí v regióne dolného toku Dunaja a štyroch podnikateľských subjektov uvedenej oblasti podpísali v Patinciach Zakladateľskú zmluvu na vytvorenie Oblastnej organizácie cestovného ruchu s názvom PODUNAJSKO v zmysle zákona č. 91/2010 Z. z. o podpore cestovného ruchu.
mestsky urad v sturove 1 20150405 1129774387

Zakladajúcimi členmi Organizácie  sú mestá Komárno a Štúrovo, obce Patince, Iža, Kravany nad Dunajom, Moča, Mužla a podnikateľské subjekty Vadaš s.r.o Wellness s.r.o., Kúpele Patince s.r.o. a Dream spol.s r.o.
 
Cieľom založenia Organizácie je zabezpečiť jednotný marketing a propagáciu regiónu PODUNAJSKO s dôrazom na udržateľnosť a ďalší rozvoj cestovného ruchu, skvalitňovanie služieb, tvorbu nových pracovných príležitostí a zvýšenie príjmov z turizmu.
 
V zmysle uvedeného zákona môžu založené organizácie cestovného ruchu (OOCR) získavať dotácie zo štátneho rozpočtu na rozvoj cestovného ruchu v závislosti od výšky vybraných členských príspevkov oblastnej organizácie.
 
Medzi hlavné úlohy OOCR patria: vykonávanie spoločného manažmentu destinácie, tvorba koncepcie rozvoja cestovného ruchu, tvorba spoločných produktov, marketingová činnosť, prevádzkovanie turisticko-informačnej kancelárie a ďalšie.
 
Pre mestá a podnikateľov v cestovnom ruchu je založenie OOCR jedinečnou príležitosťou ako získať prostriedky na rozvoj v regióne.
 
Sídlo novovzniknutej organizácie bude v Štúrove.
 
Zdroj: MsÚ Štúrovo

Related Posts

Ad Widget

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook
RSS
Follow by Email