Seniorky obeťami podvodníkov

ŠTÚROVO 7. máj 2016 – Polícia v nitrianskom kraji rieši dva prípady nešťastných dôchodkýň, ktoré prišli o nemalé finančné čiastky.
policia - ilustracna fotografia 20140110 1312589354

V stredu 4. mája zazvonil v dome v nitrianskej mestskej časti telefón. Fiktívny vnuk pýtal od starej mamy peniaze, ktoré potrebuje k podpisu zmluvy. Žena vzala do obálky 5000 eur, autobusom sa dopravila k nitrianskej nemocnici a tam v priestoroch bufetu odovzdala peniaze neznámemu mužovi. Ten jej dal mobilný telefón, v ktorom sa ozval mužský hlas, ktorý sa predstavil menom jej skutočného vnuka a povedal jej, že peniaze pokojne môže odovzdať. Keď pani zistila, že jej skutočný vnuk žiadne peniaze od nej nežiadal, ani nikoho nekontaktoval zavolala políciu.
Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície v Nitre začal trestné stíhanie vo veci pre trestný čin podvodu.
 
V druhom prípade bola obeťou 85 ročná pani z obce v okrese Nové Zámky. Na pozemok jej domu vnikol neznámy muž, ktorý keď sa dostal do kontaktu s domácou paňou tvrdil, že prišiel vrátiť preplatok za elektrinu. Pri manipulácii s peniazmi požiadal o rozmenenie 500 eurovej bankovky. Pani ho zaviedla do letnej kuchyne, kde mala uložené peniaze. Keď páchateľ objavil skrýšu snažil sa k nej dostať. Domácej panej dal do ruky mobilný telefón a poslal ju do domu, kde mala mobil držať pri zásuvke pokiaľ nepípne. Po chvíli si muž zobral mobil a odišiel. Až po jeho odchode spozorovala žena, že jej z obálky chýba tisíc eur.
Aj v tomto prípade polícia po páchateľovi pátra a vedie trestné stíhanie pre zločin porušovania domovej slobody v súbehu s prečinom krádeže.
 
Zdroj: KR PZ Nitra

Related Posts

Ad Widget

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook
RSS
Follow by Email