Plánujete dovolenku v horách? Zvážte dobré poistenie

Tak, ako milujeme hrejivé lúče slnka a rozpálené pieskové pláže s teplým morom, veľká časť outdoorových nadšencov sa zamilovala zasa do prírody.  Ale pozor, tu treba byť často obozretnejší. A nezáleží na tom, či to je Mount Everest alebo menšie vrcholy, treking do hôr si vyžaduje dôkladnú prípravu.


Výstroj

Ak idete do hôr, potom si určite zaobstarajte potrebné vybavenie. Z oblečenia si musíte zakúpiť nepremokavú a teplú bundu, termoprádlo, teplú flísovú bundu, vlnené ponožky a samozrejme horské topánky alebo pekné snehule. Ak pôjdete na vrcholy pokryté snehom, mali by ste si obliecť ešte teplejšie rukavice a čiapku.

Ak ste si neobjednali izbu v nádhernom hoteli a plánujete si užiť adrenalín, hlavnou časťou batohu bude aj stan a spací vak. Spací vak vyberajte mrazuvzdorný – ideálne ten, ktorý vydrží mrazy do -20 stupňov.

Tréning

Bolo by dobré pripraviť sa na výstup do hôr aj fyzicky, pretože hory – to je vážny test na srdce, pľúca, rovnako ako svaly nohy a chrbticu. Súčasne je potrebné začať s prípravou na fyzickú námahu vopred. Ale v posledných dvoch týždňoch pred výletom, je lepšie, aby sa mučenie  tréningom skončilo a telo nabralo silu na spoznávanie náročného terénu.

Poistenie na lyžovačku

Ak si v rámci tohto výstupu budete chcieť aj zalyžovať, nesmiete sa zabudnúť poistiť. Ošetrenie a niektoré zdravotné úkony sú dnes hradené len minimálnou sumou, čomu sa správnym poistením na lyžovačku ale môžete vyhnúť a ušetriť tak svoje úspory.

Okrem dobrého poistenia, ktoré sa vám zíde samozrejme aj po celý rok, by ste nemali zabudnúť aj na stravu. Obzvlášť na to myslite, ak ste sa rozhodli kempovať priamo v prírode, kde nevyužijete služby hotelov a iných ubytovacích zariadení. V tomto smere sú vhodné samozrejme konzervované potraviny a dostatočné množstvo tekutín.

Pobyt v prírode je ale za každých okolností bezkonkurenčne najlepším spôsobom, ako sa zbaviť stresu a úzkosti, ktorých máme vo svojom živote čoraz viac. Tak sa na výlet do nej dobre pripravte a zbavte telo negatívnej energie.

Related Posts

Ad Widget

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook
RSS
Follow by Email