Ako si vybrať kvalitné vykurovanie do kúpeľne?

Počas zimných mesiacov iste oceníte možnosť zakúrenia v kúpeľni. Pri sprchovaní tak budete mať v miestnosti príjemne teplučko. Poradíme vám, ako si vybrať radiátor, ktorý bude vyhovovať vašim požiadavkám a tomu najlepšiemu komfortu.

Rebríkový radiátor

Rebríkový radiátor sa postará o teplo v každej kúpeľni. Aby ste si vybrali ten správny, je potrebné zvážiť niekoľko aspektov. Ako prvé sa zamyslite nad účelom. Rebríkový radiátor vyberajte podľaveľkosti kúpeľne. Pre väčšie kúpeľne budete potrebovať modely s vyšším výkonom. Naopak do menších miestností postačia aj menšie modely s nižším výkonom.

Druhým kritériom by mala byť vzdialenosť rebier radiátora od steny. Tu je výhodnejšie získať väčší priestor. Tak, aby ste si na radiátor mohli dať sušiť uteráky. Niektorí výrobcovia tento bod riešia jednoduchým prehnutím priečok. Iní dostatočnou vzdialenosťou uchytenia radiátora na stene.

Na čo ešte myslieť

Ak chcete rebríkový radiátor využívať na sušenie uterákov, pri výbere by ste mali myslieť aj na počet členov vašej domácnosti. Asi je zjavné, že na väčší model zvesíte viac uterákov a na menší menej. Myslite aj na praktickú vzdialenosť rebier. Tak, aby sa uteráky vešali pohodlne.

Poslednou vecou, ktorú by ste mali vziať do úvahy, je spôsob vykurovania. Rebríkový radiátor môžete napojiť na systém vykurovania celého domu. Alebo si vyberiete modely, ktoré jednoducho zapojíte do elektriny. Niektoré rebríkové radiátory ponúkajú dokonca možnosť kombinácie oboch spôsobov.

Čerpadlo do práčky

K dokonalému komfortu, hygiene a pohodliu v kúpeľni však patrí aj plne funkčná práčka. Často sa ale rýchlo pokazia. K najčastejším poruchám práčok patrí porucha čerpadla do práčky. 

Náhradné čerpadlo do práčky si ľahko vyberiete podľa výrobcu a typu modelu či značky. Nakupujte u spoľahlivého predajcu náhradných dielov. Pri výmene čerpadla najskôr odpojte práčku zo siete a vypustite vodu. Iste nejaká zostala v nádrži.

Vodu najlepšie vypustíte, ak položíte vypúšťaciu hadicu na zem. Pri moderných modeloch práčok nie je potrebné pri výmene odstraňovať žiadnekryty. Postupujte vybratím pokazeného čerpadla a na jeho miesto pripojte nové. Ak nie ste dostatočne zručný, prenechajte výmenu radšej na odborníkov, ktorí sa o opravu práčky postarajú. 

Related Posts

Ad Widget

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook
RSS
Follow by Email