V Štúrove sa konali oslavy 71. výročia SNP

ŠTÚROVO 30. august 2015 – 29. augusta o 14:00 hodine sa na pešej zóne v Štúrove konali oslavy 71. výročia Slovenského národného povstania. Slávnosť zorganizoval Slovenský zväz protifašistických bojovníkov v Nových Zámkoch.

oslavy 71 vyrocia snp v sturove 2 20150830 1500400198

V kultúrnom programe vystúpil Spevokol Miestneho odboru Matice slovenskej v Štúrove, medzi hosťami boli: primátor mesta Štúrovo, Eugen Szabó, viceprimátorka Kornélia Slabáková, vojenský atašé pri veľvyslanectve Ruskej federácie pplk. Jevgenij Borisenko, delegácia MEASZ (Maďarský odbojový a antifašistický zväz) z  mesta Oroszlány, pod vedením predsedu Lászlóa Szentgyörgyiho a predseda Miestnej organizácie Maďarskej socialistickej strany v Oroszlányi. Osláv sa zúčastnili aj veteráni tej pohnutej doby: pani Marta Holováčová a pplk. vo výslužbe Vojtech Engel.

oslavy 71 vyrocia snp v sturove 1 20150830 1656919239
Po oficiálnej časti, ktorá bola ukončená hymnickou piesňou Kto za pravdu horí, pokračovala slávnosť pohostením v dome Matice slovenskej v Štúrove.

Podujatie  podporili: starosta obce Leľa Alexander Mezei, Vinárske závody Topoľčianky s.r.o., Ing. Vladimír Striežinec a Ing.Ondrej Beňuš z Gbeliec, mesto Štúrovo a MsKS Štúrovo a Miestny odbor Matice slovenskej v Štúrove.

Fotogalériu z podujatia nájdete tu

Zdroj: Štúrovčan.sk

 

Related Posts

Ad Widget

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook
RSS
Follow by Email