Mladí ľudia vzali iniciatívu do svojich rúk – v Štúrove začína pracovať Mládežnícky parlament

ŠTÚROVO 28. máj 2016 –  Mládežnícky parlament Mesta Štúrovo (MPMŠ) vznikol v apríli 2016 a jeho členmi sú mladí ľudia od 12 do 18 rokov. Pracuje ako politicky nezávislá a neformálna mládežnícka skupina, ktorá je poradným orgánom mestskej samosprávy. Predsedníčkou MPMŠ je Natália Srnková, podpredsedníčkou Lucia Ďurišová a tajomníkom Barnabáš Baka.
mpms 1 20160528 1680633239

Predsedníčka MPMŠ Natália Srnková, je žiačkou druhého ročníka na gymnáziu v Štúrove a na otázku „čo ťa motivovalo uchádzať sa o členstvo v mládežníckom parlamente“ odpovedala: „Prekážalo mi,  že v Štúrove nie je miesto, kde mladí ľudia môžu rásť, kde sa môžu objavovať…iste, máme tu mnoho športových klubov a škôl, ale čo také miesta, kde sa mládež môže vyjadriť, kreatívne sa zapájať do akcií a podobne? Preto bola mojou prvou reakciou radosť, keď som si všimla, že sa mládežnícky parlament začína formovať. Mojím cieľom je, aby sme my, mládež, trávili čas efektívne, aby sme neboli otrokmi počítačov, ale aby sme čas investovali do niečoho, čo nás posúva vpred. Preto budem rada ja a samozrejme aj všetci členovia parlamentu, ak sa budeme stále rozrastať o viac a viac nových členov. Určite aj preto, pretože ako sa hovorí „Viac hláv, viac rozumu“.
Mládežnícky parlament je politicky nezávislá a neformálna mládežnícka skupina, ktorá spolupracuje s mestským zastupiteľstvom. Naším cieľom je podávať iniciatívne návrhy, stanoviská a podieľať sa tak na riešení problémov mladých ľudí. Chceme pestovať u mladých ľudí spoluzodpovednosť za rozvoj mesta, iniciovať a organizovať športové, kultúrne, humanitné, vzdelávacie a ekologické akcie týkajúce sa života mladých ľudí v meste Štúrovo.“
 
Funkčné obdobie MPMŠ je dva roky a za jeho členov sú nominovaní zástupcovia z radov žiakov základných a stredných škôl na území mesta a člen Centra voľného času.
 
Marta Mesárošová, Štúrovčan.sk

Related Posts

Ad Widget

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook
RSS
Follow by Email