Podvodníci vymysleli nový fígeľ. Tentoraz sa obeťou stal dôchodca z Gbeliec

ŠTÚROVO/Gbelce – 18. máj 2017 – Pri dome 75 ročného muža v Gbelciach zazvonil neznámy muž a pýtal sa na jeho syna. Údajne mu priniesol postrek, ktorý si objednal.
policia - ilustracna fotografia 20140224 1940977121

 
Domáci pán sa spýtal, ktorý syn a muž za plotom povedal, že ten vyšší. Rozhovor pokračoval v duchu sprostredkovania kúpy postreku, nasledoval fiktívny telefonát predajcu so synom majiteľa domu a finančná transakcia v letnej kuchyni. Keď vyšli na dvor pridružila sa k nim ďalšia osoba – kamarát predajcu, ktorý potreboval kúsok drôtu. Pokiaľ sa domáci pán venoval výberu drôtu v garáži, druhý z páchateľov mu vybrakoval peňaženku.
 
Poškodený zbadal, že niečo nie je v poriadku, avšak aj keď okamžite utekal do kuchyne,  zachytil len páchateľov škaredý pohľad. Obrali ho o 700 eur a ušli na tmavočervenom osobnom aute s maďarským evidenčným číslom. Po celý čas s domácim aj medzi sebou rozprávali po maďarsky. Išlo o dvojicu mladých asi 30 ročných mužov zavalitých postáv.
 
Polícia opäť vyzýva občanov akéhokoľvek veku k opatrnosti pri komunikácii s cudzími ľuďmi. Nevpúšťajte si nikoho cudzieho do dvorov rodinných domov a už vôbec nie do domu, alebo bytu.
 
 
KR PZ Nitra

Related Posts

Ad Widget

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook
RSS
Follow by Email