Bitcoin a online hazard

Bitcoin a online hazardMožnosti platieb za hazardné hry sa neustále rozširujú a platiť sa dá už aj v bitcoinoch. Aká je budúcnosť bitcoinov vo svete online hazardu? Hoci, ako online hazardné hry, tak aj Bitcoin poznáme už dlhšiu dobu, tak až donedávna tieto dva fenomény existovali nezávisle na sebe. Za hru na online automatoch alebo za virtuálnym blackjack stolom totiž nebolo možné platiť prostredníctvom tejto meny. Za posledné dva roky sa však situácia zmenila a bitcoin sa začína pozvoľna dostávať medzi platobné metódy v online kasínach.

Keď hovoríme o online kasínach a bitcoinoch, musíme rozlišovať dve druhy internetových kasín. Prvé sa najčastejšie označujú za bitcoinové a druhé za hybridné. Líšia sa pritom väčšinou jednou jedinou vecou a to sú možnosti platieb. V takzvaných bitcoinových kasínach zaplatíte za hru len v bitcoinoch, v ničom inom. V hybridných online kasínach môžete za hru zaplatiť napríklad aj prostredníctvom kreditnej karty.

Počet kasín, v ktorých sa dá platiť bitcoinmi, neustále variuje. Tak ako vznikajú nové, tak z dôvodu nezáujmu zo strany hráčov ďalšie zanikajú alebo sa zlučujú. Tie úplne najväčšie a najznámejšie spoločnosti operujúce v oblasti online hazardu ako napríklad bet365.sk doposiaľ bitcoiny nezahrnuli medzi platobné možnosti a stále zotrvávajú pri štandardných metódach ako je kreditná alebo debetná karta či e-peňaženka.

S tým, ako rastie popularita a dopyt po bitcoinoch (dnes je najväčší vo svojej histórii) však budú musieť i veľkí hráči na trhu v budúcich mesiacoch alebo rokoch riešiť otázku bitcoinov. Predovšetkým pre hráčov hazardných hier na internete prináša využívanie tejto meny nemálo výhod. Dôvodom, prečo hráči po bitcoinoch radi a často siahajú sú nulové poplatky pri výberoch, čo im môže ušetriť aj desať percent zo sumy.

Pred pár mesiacmi médiá informovali o spolupráci medzi údajným tvorcom bitcoinov Craigom Wrightom a podnikateľom v oblasti online hazardných hier Calvinom Ayrom. Online hazardným hráčom by toto spojenectvo mohlo v konečnom dôsledku priniesť presne to, čo chcú. A to je možnosť platiť bitcoinmi všade tam, kde budú chcieť. Je to však zrejme zatiaľ len hudba vzdialenejšej budúcnosti.

Problémom, ktorý bráni bitcoinu k tomu, aby sa viac presadil v segmente online hazardu je paradoxne to, čo mnohí jeho podporovatelia označujú za výhodu. A to je, že nie je zviazaný so žiadnou bankou alebo štátom. Väčšina spoločností, ktoré ponúkajú online hazardné hry ho tak z obáv pred legislatívnymi postihmi radšej nevyužívajú.

Related Posts

Ad Widget

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook
RSS
Follow by Email