Máte zimnú záhradu? Ako ju pripraviť na väčší chlad?

Leto je definitívne preč a my sa snažíme si svoje bývanie aj napriek mínusovým teplotám spríjemniť tým, čo nám robilo radosť aj v horúcich dňoch. Ide o miestnosť zimnej záhrady, v ktorej si môžeme na niekoľko mesiacov vytvoriť svoju oázu pokoja. Vyžaduje si však svoju starostlivosť a správne aplikovanie dôležitých postupov a na niektoré z nich sa teraz spolu snami môžete pozrieť.


Poskytovanie kompetentnej starostlivosti o takúto súčasť domu alebo aj bytu nie je ľahká úloha, ale pomocou našich rád môžete urobiť svoj život v tomto smere oveľa jednoduchším.

1. Jednoduché čistenie

Najpopulárnejším a najdôležitejším typom záhradnej starostlivosti je samozrejme každodenná starostlivosť. Zahŕňa obvyklé jednoduché čistenie: stieranie prachu, odstránenie vyblednutých alebo mŕtvych listov na rastlinách, zametanie, potrebné čistenie okenných parapetov a iných povrchov. Takže, zvážte základné tipy starostlivosti aj vy.

Možno bude vaša záhrada siahať aj na časť peknej exteriérovej dlažby, nakoľko sa ale veľa kvetov pri zmene prostredia začne správať inak a opadnú, mali by ste si dávať pozor aj na to, aby vám krásne odtiene kvetných lupienkov tieto oblasti nezafarbili. Zbavíte sa toho pomerne ťažko.

2. Voda a rastliny

V priebehu dennej starostlivosti by ste nemali zabudnúť ani na dostatočné zavlažovanie. Malo by sa pamätať na to, že potreba vody je úmerná intenzite rastu rastlín a hlavnou úlohou, ktorej čelí domácnosť, nie je nadmerné prelievanie rastlín. V zime im vody postačí menej, no záleží na druhoch, ktoré vo svojej zbierke máte.

3. Nezabudnite na svetlo

Výhodou zimnej záhrady, ak máte na ňu vo svojom interiéri priestor, je aj to, že rastliny nie sú počas zimných mesiacov ukrátené o dostatočný prísun svetla. Pokiaľ máte kvalitné vonkajšie žalúzie, regulácia svetla a prípadných slnečných lúčov je ešte lepšia.

4. Prihnojujte pôdu

Aby rastlina rástla lepšie a kvety nevädli, mali by ste používať rôzne hnojivá. Voľba typu hnojiva závisí od mnohých faktorov, najmä od typu rastlín v zimnej záhrade. A ak vám na to vaše vedomosti nestačia, potom je v tejto veci lepšie použiť radu odborníka a tiež si prečítať pokyny na obaloch s hnojivom. V zime sa ale väčšinou hnojí menej, podľa typu rastliny, preto naozaj opatrne.

5. Nastavte optimálne teplotné podmienky

Nevyhnutnou podmienkou pre udržanie ideálneho stavu „prevádzkyschopnosti“ zimnej záhrady je správne zvolený teplotný režim. Teplota sa udržiava na úrovni požadovanej rastlinami, takže sa vytvoria buď rôzne teplotné podmienky, alebo sa rastliny vyberajú s podobnými teplotnými požiadavkami. Držíme vám pri starostlivosti o vašu pýchu palce, kúsok zelene v dome nie je predsa nikdy na škodu.

Related Posts

Ad Widget

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook
RSS
Follow by Email