Ako vás môže samota zničiť

Ak vás osud presvedčil o tom, že pre vás ideálny človek už na tejto planéte neexistuje, nemali by ste robiť unáhlené rozhodnutia a zanevrieť aj na to pekné, čo vás ešte určite čaká. Nerobiť si z ľudí naokolo nepriateľov a veriť, že niekde predsa len ešte máte nádej na šťastný život po boku milujúcej osoby. Možno ju spolu s nami nájdete aj na erotickej zoznamke.


Osamelosť posilňuje egocentrizmus človeka a egocentrizmus zase vedie k ešte väčšej snahe o samotu. Tento záver urobili psychológovia zastupujúci Chicagskú univerzitu. Ako osamelý človek sa vzdialite spoločnosti a dobrovoľne sa ukrátite o potešenie, ktoré z jej fungovania vyplýva.

Vyhľadanie kontaktov na príjemnej erotickej zoznamke sa postará aj o potešenie tela z inej stránky. Rovnako ako vzťahy a kontakt, aj sex je pre človeka základnou potrebou, ktorú je nutné z času na čas uspokojiť.

Izolácia, ktorá škodí

Ak by ste sa predsa len chceli uzavrieť pred svetom a zostať v tienistej miestnosti, nerobte to. Faktom je, že hormón melatonín, ktorý je zodpovedný za reguláciu spánkových cyklov, je priamo závislý od svetla a jeho neprítomnosť silne ovplyvňuje blaho človeka.

Riziko úmrtia a duševné zdravie

Absencia a kontakt človeka s ľuďmi oslabí aj vaše myslenie. Myslenie, ktoré vám môže spôsobiť mnohé problémy a duševné poruchy. Sociálne vylúčenie má teda vplyv aj na duševné zdravie

Odborníci zistili, že dobrovoľná alebo nútená izolácia od spoločnosti zvyšuje aj riziko úmrtia na infarkty a mŕtvice o 32 %.

Samota ohrozuje prirodzené funkcie tela

V tomto prípade sa to týka hlavne mužov, ktorý počas izolácie prestávajú venovať pozornosť zdravému životnému štýlu, strave a fyzickej aktivite. Všetko sa to potom odzrkadľuje nielen na psychike, ale aj kondičke a výkone pri sexe.

Ako bojovať so samotou?

Ak už nemáte východisko, veľmi dobrým riešením sú domáce zvieratá. Online kurzy a vzdelávacie programy. Samozrejme, k dispozícii máte aj rôzne erotické pomôcky. Použiť vibrátor predsa nie je trestné, práve naopak, konečne sa vám uľaví.

Oplatí sa vyskúšať aj zoznamky alebo fóra, ktoré môžete kedykoľvek opustiť, je to len na vás, čo si pod pojmom plnohodnotného naplnenia predstavujete. Nikdy však nezostávajte o samote. 

Related Posts

Ad Widget

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook
RSS
Follow by Email