Stratené ilúzie o Santa Clausovi

ŠTÚROVO 31. december 2016 – Už veľa novinárov s ním skúšalo urobiť rozhovor. Ale on nerád rozpráva o svojom súkromí a ani o tom ako žije, keď nenosí darčeky. Pretože však Silvestra trávi v našom meste, urobil pre Štúrovčan.sk výnimku. Santa Claus nám poskytol exkluzívny rozhovor.
santa 1 20161230 1121533150

 
Celý rok len oddychuješ a iba jeden deň pracuješ, vlastne večer…
To si myslíš len ty.
Pracuješ teda viac dní?
Pravdaže, robím celý rok. Čítam únavné listy a každý chce to isté. Elektrický vláčik, lego, gumené čižmy a sladkosti. Každý deň skoro vstávam. Už na obed vyleziem z postele a hneď si dám čaj s rumom, ktorý mi pripravila manželka. Potom ešte trochu driemem v posteli a zahrávam sa s myšlienkou, kedy pôjdem do susedného fitness centra. Predstav si, včera som zdvihol 50 kg činku.
To je všetko?
Nie, keď tam skončím, idem do solária, sauny a napokon možno aj do masážneho salónu. Dievča, s ktorým som sa stretol v erotickom salóne v Thajsku, je báječné.
A čo na to hovorí tvoja manželka?
S tou dievčinou už spolu nič nemáme. Manželke som teraz absolútne verný.
Ako si sa zoznámil s manželkou?
To je naozaj zaujímavý príbeh. Žil som sám už sto rokov a začínalo mi to liezť na nervy. Raz som bol na koncerte Elvisa Preslyho v Memphise. Mám rád rock and rollového kráľa. Trochu sme si vypili a potom som sa nejako zaplietol do bitky. Vytrhali mi bradu a hanbil som sa tak ísť domov. Zrazu som zbadal ženu s mojou bradou v ruke. Bola to láska na prvý pohľad.
Čo na to povedala tvoja mama? Nebála sa, že medzi toľkými sobmi nebudeš mať čas na ženu?
Bola šťastná, lebo videla, že aj ja som šťastný. Vtedy som prestal chodiť do krčiem. Už bolo načase, čím viac som pil, tým viac som všetko zabúdal. Predstav si, že niektorí ľudia odo mňa niekoľko rokov nedostali darčeky. Bolo to veľmi trápne, keď sa na to prišlo.
Trochu sme odbočili od témy. Čo robíš po masáži?
Zahrám si škandinávske loto, a potom s kamarátmi hráme karty. Problém je však v tom, že hráme len o slovenské koruny a ja mám rád tisíc dolárový poker.
Ty máš tak veľa peňazí?
Nesťažujem sa. Nedávno som rozmýšľal, čo by som mal urobiť s mojimi úsporami, už sa mi nezmestia do hlineného prasiatka.
O aké množstvo peňazí ide?
Nerád o tom rozprávam. Teba však prezradím, že som kedysi malou čiastkou pomohol Bill Gatesovi rozbehnúť podnik.
S čím ešte obchoduješ?
Chcel by som si otvoriť reštauračnú sieť ako je Mc Donalds, s názvom Mek Santa. Vymyslel som veľmi dobré jedlá.
Prezradíš nejaké?
Vyprážaných čokoládových Mikulášov v pivovom cestíčku, so salónkami a cukinami. Snehová guľôčka so zmrzlinou a čokoládovou polevou. Ale predával by som aj paradajky so šľahačkou a špenátovo-jogurtové čokoládové figúrky.
Žartuješ? To sú naozaj čudné jedlá. Asi u teba jesť nebudem.
To hovoríš len teraz, určite zmeníš názor až tie dobroty ochutnáš. Ale možno si namiesto reštaurácie otvorím cestovnú kanceláriu. Každý si bude môcť vyskúšať, ako sa jazdí na soboch.
Počul som, že ťa majú radi v médiách. Veľa sa písalo o tvojich nemanželských deťoch, ktoré nechceš uznať.
Odkiaľ to berieš?
Videl som fotografie. Jedno z detí malo tvoje červené šaty.
To nie je pravda. To všetko si vymyslel môj konkurent Dedo Mráz, aby ma zničil. Ale ja mu to vrátim aj s úrokmi. Čoskoro padne do mojej pasce. Presný plán ti nepoviem, ale na budúce Vianoce budú o tom písať médiá. A ak nie na budúce tak potom na tie ďalšie.
 
Santa Claus je jednoducho trieda. Ďakujem ti, že si na mňa našiel čas. Vypili sme si spolu čaj s rumom a potom mi zahral vianočnú pieseň na saxofóne, ktorý dostal od Billa Clintona.
 
Telek Lajos

Related Posts

Ad Widget

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Facebook
RSS
Follow by Email